Finnish

Available Translations:
http://aryion.com/sites/default/files/dump/GER_0.gif http://aryion.com/sites/default/files/dump/GBR_0.png  http://aryion.com/sites/default/files/dump/esii.gif http://aryion.com/sites/default/files/dump/fin.gif http://aryion.com/sites/default/files/dump/FRA.gif http://aryion.com/sites/default/files/dump/itz.gif  http://aryion.com/sites/default/files/dump/RUS.gif http://aryion.com/sites/default/files/dump/SWE.gif http://aryion.com/sites/default/files/dump/chi_1.png

  

Mitä on "Vorarephile?"

 Vorarephile on henkilö joka on erityisen kiinnostunut, tai saa seksuaalista kiihotusta, olennoista jotka syövät toisiaan. Syöminen voi olla "pehmeää", kuten sammako joka nielee kärpäsen, tai "kovaa", kuten leijona joka raatelee saalinsa kynsin ja hampain. Kannibalismi, toisiaan syövät eläimet, amoebat jotka ympäröivät muita mikroskooppisia olentoja... se kaikki liittyy asiaan riippuen henkilökohtaisista mieltymyksistä. Vorarephilen tunnereaktio fantasioihinsa on miltei aina eroottinen, mutta voi vaihdella hellästä, iloisesta alistumisesta adrenaliinin täyteiseen paniikkiin ja tuskaan. Vorarephile voi nauttia jahdista niin saalistajana kuin saaliina.

 

Sana "Vorarephile" tuli valituksi laajana käsitteenä tälle mieltymykselle, ja voi tarkoittaa useita asioita riippuen henkilön omista määritteistä. Sanalle Vorarephile on olemassa useita eri kirjoitusmuotoja, johtuen siitä että kyseessä on käyttäjien itsekeksimä uusi nimitys, joten sanalle ei löydy vastinetta virallisista sanastoista. Voreaphile, voraphile, vorarephile yms. ovat kaikki käytössä olevia kirjoitus muotoja, mutta kyseinen termi on tarpeeksi yksilöllinen ettei se aiheuta sekaannusta. Sana aikaansaatiin Latinalaisesta juuresta "vorare", joka tarkoittaa ahmia tai niellä, ja Kreikan päätteestä "-phile", joka tarkoittaa rakastajaa. "Vore" on vorarephilien yleisesti käyttämä lyhenne (vaikka jotkut kirjoittavatkin "vor" välttyäkseen kirjoittamasta viimeisen "e:n"). Toinen käytössä oleva termi, joka tarkoittaa itseasiassa naisia syöviä hirviöitä on "gynephagia".

Koska vorarephile on yleisimmin käytetty, sitä käytetään ympäri tätä sivua.  Kaikkein tarkin termi on itseasiassa "phagophilia" (Kreikan sanasta "phagos", joka tarkoittaa syödä), mutta termi "vore" on ollut käytössä jo jonkin aikaa, ja ihmiset ovat tottuneet siihen. Phagofobia on dokumentoitu syödyksi tai niellyksi tulemisen pelko, ja on luultavaa että sen käsitetään liittyvän voren mekaniikkaan.

Miksi jotkut pitävät tätä seksuaalisesti kiihottavana? Hyvä kysymys, ja siihen voidaan vastata todennäköisesti vasta vuosien terapian jälkeen ;). Vorarephilia on erittäin outo mieltymys, mutta kun sitä pohtii, niin laukaisevat tekijät ovat aika yleisiä. Jotkut haluaisivat palata kohtuun, hyvinkin kirjaimellisesti, ja laajentavat sen koskemaan kumppaninsa sisään työntymistä (Tätä kutsutaan yleensä "sukuelin voreksi (genital vore)" tai "syntymisen perumiseksi (unbirth), ja voi koskea niin naisen kuin miehen sukupuolielimiä). Useat äidit leikkivät nuorten lapsien kanssa, kiusoitellen että he ovat niin suloisia että heidät voisi vaikka "syödä". Monet nisäkäslajit purevat tai imevät paritellessaan tai vanhemmuutensa alkuaikoina, ja mehän olemme nisäkkäitä. Todennäköisesti vorarephilia on vain erittäin vahva oraalinen mieltymys, jota toteutetaan fantasia todellisuudessa.

 

 

Vorarephileilla on, enimmäkseen, nimenomaan tämä - ylellinen fantasia, johon liittyy syömistä ja syödyksi tulemista. Hyvin harvat vorarephilet harvoittavat "tosi elämän" vorea, missä joku nielee (oletettavasti elävän) saaliin, kuten kultakalan, linnun yms. Ja on epäkäytännöllistä joutua eläimen tai toisen henkilön syömäksi, joten vorarephilet eivät juuri koskaan elä fantasioitaan todellisuudessa. Koska kaikki tämä on miltei täysin fantasiaa, vorarephilia on hyvin vaaraton mieltymys. Internetin on mahdollistanut paljon rikkaamman fantasia todellisuuden - virtuaalitodellisuus roolileikkejä keskusteluhuoneissa, kuviea ja tarinoita voidaan jakaa, ja ihmiset ympäri maailman voivat tavata keskustellakseen fantasioistaan.

 

Jos, hyvä lukija, olet kiinnostunut, selaa tätä sivua ja seuraa linkkijä netin muille "vorarephile" sivustoille. Ole avoin, vaikka vorarephilia ei olekaan kaikille. Useimmat ihmiset jotka päätyvät vorarephile sivustoille pitävät niitä omituisina ja jatkavat matkaansa, tai pitävät kiehtovana ajatusta etteivät olekaan ainoat tämän mieltymyksen omaavat maailmassa :)

AttachmentSize
fin.gif371 bytes